'Fermenteren kun je leren'
-Wat is Bokashi?
Bokashi is het Japanse woord voor "goed fermenterend organisch materiaal". Het is een manier om uw organische resten om te zetten tot een zeer rijke bodemverbeteraar.
-Wat maakt Bokashi zo speciaal?
Bokashi is een resultaat van een eeuwenoude techniek: fermentatie. Door toevoeging van effectieve micro-organismen (Bokashi starter) en het anaeroob (luchtdicht) verwerken van uw resten, maakt u van uw eigen organische resten een waardevolle bodemverbeteraar
Met Bokashi emmers kunt u uw eigen keuken afval in een handomdraai om zetten tot gefermenteerde voeding voor uw tuin. Dit gebeurt met een fermentatie proces (luchtdicht) zoals bijvoorbeeld met witte kool en zuurkool. Door dat het een luchtdicht proces is gaat uw afval niet rotten maar juist fermenteren, door dit proces behoud het de kracht die nog in het materiaal zit.
Voeg iedere keer als u wat materiaal in de emmer doet Bokashi zemelen toe (geïnjecteerd met EM bacteriën) en sluit de emmer weer lucht dicht af. Herhaal dit proces tot dat de emmer vol is.
Naast de Bokashi-emmer voor huishoudelijk gebruik is er ook een Bokashi-container voor grootschalige verwerking verkrijgbaar bij Mulder Agro.
-Voordelen
Iedereen kan het
Geen geurhinder, Bokashi stinkt niet !
Nauwelijks CO2- uitstoot
Ideale natuurlijke recyclage van eigen afval
Economisch: verminder je eigen afvalberg
Ecologisch: omzetting volgens een 100% natuurlijk proces
Uitstekende bodemverbeteraar rijk aan voedingsstoffen en goede micro-organismen
-Vragen?
Neem contact op of kom langs bij Mulder Agro.
Wij geven u uitleg over dit zeer milieuvriendelijke product.
Klik hier voor de volledige folder.
Adres:
MulderAgro
Foarwei 45
9298 JC Kollumerzwaag
Tel: 0511-441298
Fax: 0511-443891
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.mulderagro.nl
Whatsapp: 0613324139
Openingstijden:
Ochtend | Middag | |
Ma | Gesloten | 13.00-18.00 |
Di | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Wo | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Do | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Vr | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Za | 9.00-12.00 | 13.00-16.00 |
Zo | Gesloten | Gesloten |