Bokashi is een Japans woord, hetgeen gefermenteerde organische stof betekent. Het wordt gemaakt door een mengsel van organische stoffen te fermenteren met EM1 (bierborstel, stromeel, etc.). Alle organische reststoffen kunnen worden gebruikt.
De kwaliteit van Bokashi wordt sterk verbeterd door toevoeging van fijn vermalen zeeschelpen kalkmeel en Bentoniet kleimineralen. Bokashi wordt door Japanse boeren en tuinders traditioneel gebruikt als bodemverbetering om de microbiële verscheidenheid van de bodems te verhogen en de planten te voorzien van voedingsstoffen.
Klik voor de volledige folder
Bokashi-recept (Pdf)
Bokashi Veldproef Bodemvruchtbaarheid Water vasthouden Economie. Kollumerzwaag 3-12-2019. |
|
In het gebied Noordelijke Friese Wouden voeren diverse partijen gezamenlijk het project “Bokashi, de bodem in ontwikkeling” uit. Voor elk van hen zijn er voordelen te halen.Wat houdt het project in Het project moet inzicht geven in de kansen die Bokashi biedt als verwerkingsmethode van groenstromen en als bodemverbeteraar. Bij vijf boeren in de regio is een meerjarige veldproef opgezet. Door de toepassing van de Bokashimethode wordt het effect op de bodem, de waterretentie economische haalbaarheid onderzocht. Daarnaast worden al eerder uitgevoerde onderzoeken geïnventariseerd, zowel nationaal als internationaal en in samenwerking met ander onderzoek. De opgedane kennis en ervaring wordt geborgd in de onderwijsontwikkeling van de deelnemende kennisinstellingen. Zij zetten studenten en docenten in bij het onderzoek. Klik voor de volledige folder Bokashi-recept (Pdf) |
Adres:
MulderAgro
Foarwei 45
9298 JC Kollumerzwaag
Tel: 0511-441298
Fax: 0511-443891
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.mulderagro.nl
Whatsapp: 0613324139
Openingstijden:
Ochtend | Middag | |
Ma | Gesloten | 13.00-18.00 |
Di | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Wo | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Do | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Vr | 9.00-12.00 | 13.00-18.00 |
Za | 9.00-12.00 | 13.00-16.00 |
Zo | Gesloten | Gesloten |