Inkuilen

Om veevoedergewassen langdurig te kunnen bewaren is een juiste conservering belangrijk. Een goede conservering geeft gezond en smakelijk voer, waarvan u minimaal verliezen heeft.

Het Conserveringsproces van Graskuilen: Belang van Goede Praktijken

Let bij het maken van een graskuil op de lengte van de veldperiode, de afstelling van de oogstmachines, het aanrijden van de kuilbult en het afdekken van de kuilbult.

Wanneer bovenstaande goed wordt uitgevoerd en de kuil luchtdicht is afgedekt, start het conserveringsproces. Dit proces wordt uitgevoerd door melkzuurbacteriën die op de groene delen van de plant aanwezig zijn. De melkzuurbacteriën gebruiken snelle koolhydraten, zoals suiker, als energiebron en produceren melkzuur. Door de vorming van melkzuur daalt de pH en wordt de kuil zuur. Op een gegeven moment ontstaat er een balans tussen zuur en micro-organismen, waardoor de kuil stabiel is.

Bij het analyseren van de graskuil kijken we altijd naar de kwaliteit van de conservering. Wij zijn van mening dat een mindere conservering rechtstreeks invloed heeft op uw overige bedrijfsresultaten.

Categorieën

Landbouwplastic

Kuil conservering

Een gezonde bodem als basis is de sleutel voor goede oogst en gezond vee.

Als toeleverancier voor agrarische ondernemers staan wij dagelijks voor u klaar. Met de ervaring uit de dagelijkse praktijk en een scherpe visie brengen wij oplossingen voor een bestendige vorm van landbouw.

Tim Wiersma
Adviseur zaaizaden, voer & bodemgezondheid
tim@mulderagro.nl

Nieuwsbrief